Skip to main content

'Jangan jadi macam saya'-Hafiz Hamidun


Penyanyi dan komposer, Hafiz Hamidun menasihatkan pasangan yang berumah tangga supaya mengambil pengajaran daripada episod kegagalan perkahwinannya dan tidak mengulangi kesilapan yang sama.
Hafiz, 34, yang berpisah dengan usahawan produk kecantikan, Joy Revfa, Oktober lalu, juga bersedia memberi khidmat nasihat dan berkongsi pendapat dengan mereka yang berdepan kemelut dalam perkahwinan.


"Jangan jadi macam saya. Ketika berdepan kemelut rumah tangga dahulu, saya ingatkan diri ini kuat. Saya kerah segala tenaga yang ada untuk menyelesaikan setiap masalah sendiri.
"Tanpa saya sedar, ia memudaratkan diri. Saya hampir jadi gila kerana terlalu tertekan. Saya lupa sebenarnya, saya memerlukan sokongan dan tidak boleh memendam masalah bersendirian.
"Mujur saya cepat tersedar, lalu berjumpa pakar psikiatri untuk meminta pandangan. Sejak itu, saya banyak luangkan masa bersama keluarga dan kawan-kawan untuk pulihkan semula kekuatan yang hilang," katanya.
Bersyukur apabila episod hitam itu tidak lagi dibangkitkan, Hafiz berkata, setiap apa juga masalah antara dia dan bekas isterinya sudah diselesaikan dengan baik, serta mengikut saluran yang betul.
"Alhamdulillah, tiada lagi yang bertanya mengenai saya dan Joy. Saya juga tak mahu lagi antara kami ada masalah kerana semuanya sudah diselesaikan dengan baik.
"Saya berharap pihak lain juga sudah melupakan perkara ini. Tidak perlu diungkit atau dipanjangkan lagi kerana fokus saya kini hanya kerjaya," katanya.
Masih belum menutup pintu hati untuk menerima cinta baharu, Hafiz berkata, ketika ini dia ingin terlebih dahulu memberikan dirinya masa sebelum memikirkan soal berpacaran.
Hafiz berkata, banyak perancangan sedang disusun untuk dilunaskan sepanjang tahun ini termasuk mempromosikan single balada terbaru, Jangan Berhenti yang ditulisnya bersama komposer, Azlan Abu Hassan.
"Lagu ini saya jadikan sebagai motivasi untuk diri. Saya ambil masa dua minggu menyiapkan lirik lagu ini
untuk menggambarkan perjalanan yang pernah saya lalui.
"Ia bukan inspirasi daripada kisah perceraian saya kerana saya sudah lama tutup buku, sebaliknya rumusan daripada perjalanan menempuh hidup baharu," katanya.
Jangan Berhenti yang dilancarkan sejak akhir bulan lalu sudah mencecah 70,000 tontonan di YouTube.
Sumber : Berita Harian

Popular posts from this blog

‘Kalau Nak Popular Pun, Tak Payah La Tunjuk Lurah…’ Netizen Kritik Zizi Kirana

Sebelum ini, penyanyi Zizi Kirana pernah menjadi salah seorang anggota kumpulan hip hop tempatan Fabulous Cat. Selepas beberapa tahun mencapai kejayaan bersama, Zizi mengambil keputusan bergerak solo. Perwatakan lincah penyanyi yang berasal dari Semporna, Sabah ini sering mendapat perhatian netizen. Semalam hangat di media sosial apabila dia tampil agak seksi di media sosial. Ramai yang mengkritik penampilannya itu dan menganggap ianya tidak sesuai sebagai imej seorang wanita Islam. Apa pendapat korang? Bolehkah saya menjadi secretary hidup awak?

Zizi Kirana menerusi Instagramnya memuat naik sekeping gambar menunjukkan bahagian dadanya yang terdedah. Seperti biasa, gambar sebegitu pasti mengundang pelbagai reaksi daripada peminat yang rata-ratanya mengecam perbuatan Zizi. Di ruangan komen, ramai beranggapan Zizi tidak sepatutnya berpakaian sedemian memandangkan dirinya dikenali ramai. Tidak kurang juga yang mendakwa Zizi mencuba mencari publisiti murahan. ‘Kenapa semakin lama semakin…

“Ni nak jual lagu ke jual badan? Dah macam penari tiang.” – Netizen maki hamun video muzik Kilafairy

Bagi yang mengenali pelakon Kilafairy, tidak dinafikan anak kepada Rohana Jalil itu mempunyai bibir yang seksi persis aktres antarabangsa, Angelina Jolie. Bukan hanya pelakon, beliau kini telah melebarkan sayap menjadi seorang penyanyi. Terbaru, Kilafairy muncul dengan single sulung yang berjudul Put The Word In dan video muzik lagu tersebut telah dimuat naik di platform YouTube pada Jumaat lalu. Namun, video muzik itu telah mendapat kritikan hebat daripada netizen yang rata-rata mengecam konsep video yang kelihatan jalan cerita berterabur dan tidak difahami serta suara penyanyi yang terlalu autotune. Tidak kurang ada juga netizen yang menjadikan Kilafairy seolah-olah sebagai simbol seks dengan aksi-aksi mengghairahkan di dalam video muzik bersama-sama Sean Kingston dan Dj Aku Ash itu. Sumber : Media Gempak

‘Ini Tempat Kami Cari Makan, Dia Tidak Layak’ – Pengarah & Amyza Aznan Selar Aliff Syukri?

Selepas tampil dengan single ‘Abang Nak Tegur’, jutawan kosmetik Dato’ Aliff Syukri kini bergelar seorang pelakon pula. Di laman sosial, Aliff Syukri meluahkan rasa kecewa dengan segelintir netizen yang mengkritik hasil lakonannya secara keterlaluan meskipun masih belum menonton filem tersebut. Di facebook, seorang pengarah Sharulezad Mohameddin memuat naik status memberi pandangan peribadinya berkenaan isu ini. Di ruangan komen, pelakon berbakat Amyza Aznan turut memberi respon.

Menurut Shahrulezad, sebagai seorang pelakon seseorang perlulah menerima kritikan dan pandangan daripada orang ramai. Dia sendiri walaupun sudah 20 tahun berkecimpung dalam bidang seni, dia masih dikritik tetapi dia melihat perkara itu sebagai sesuatu yang positif.

Pelakon berbakat, Amyza Aznan turut meninggalkan komen berkenaan isu ini. Menurutnya, dia sendiri tidak pernah meratap mahu bakatnya dihargai. Sumber : Media Gempak